Anka jewelry donira Klub roditelja nedonoščadi Palčići

Anka jewelry je pokrenuo inicijativu povodom Majčinog dana u kojem će brand donirati od svakog komada kupljenog nakita 10% prihoda Klubu roditelja nedonoščadi Palčići.

Anka jewelry je došao na hrvatsku modnu scenu 01.11.2019. godine te predstavlja modernu kombinaciju koja istovremeno donosi i spaja izvornu, netaknutu prirodu i žensku nježnost.

Brand zagovara istinsku i autentičnu ljepotu žene, pa je tako i nakit prirodan u svakom pogledu. Noseći ljepotu sirovih, neobrađenih materijala, ovaj nakit ukrašen je jedinstvenim oblikom poludragih kamenja koji ga u konačnici čini nesavršenim, ali jedinstvenim i vrlo ženstvenim. Prirodni oblik i boja neobrađenog kamenja sačuvani su bez dodatnih rezanja i bojanja, jer je svaki komad Anka jewelry nakita jedinstven i neponovljiv, baš kao što je i svaka žena.

Anka jewelry nosi ime po mojoj majci kojoj sam i posvetila ovaj brand, one cijeloga života brinu o nama i pružaju nam potporu, a moja ideja je bila da pretočim majčin brižni karakter u formu nakita. Mjesec svibanj je zbog toga od posebnog značaja za nas te smo odlučili pomoći našim najmlađima, onima koji su došli prerano na ovaj svijet, koji su najveći borci i kojima je najviše potrebna naša pomoć – Palčići. “, objašnjava osnivačica branda Antonija Ivanković.

U Hrvatskoj se godišnje prijevremeno rodi oko 2500 djece te je svijest javnosti o problemima i posljedicama s kojima se nedonoščad i njihovi roditelji susreću izuzetno niska. Prijevremeno rođena djeca osobito su osjetljiva u razdoblju neposredno nakon rođenja i u ranom razvoju, zbog čega se njihovi roditelji kao i zdravstveni djelatnici nalaze pred brojnim izazovima. Jednako tako, studija Hrvatskog perinatološkog društva od 2010. godine pokazala je da medicinska oprema koju posjeduju nadležne medicinske institucije nije dovoljna ili je zastarjela.” objašnjava nam voditeljica kluba Željka Vučko.

Od 2012. godine „Palčići” su u nekoliko akcija opremali rodilišta širom Hrvatske opremom koja se koristi u liječenju i skrbi o prijevremeno rođenoj i bolesnoj novorođenčadi i do sada iza ove Udruge stoji preko 15 mil. kuna doniranih u uređajima koji život znače našim najmanjim herojima širom Hrvatske.

Akciji traje od 01. do 31. svibnja te prikupljena sredstva biti će proslijeđena Klubu roditelja nedonoščadi, koji će ta sredstva uputiti tamo gdje će ona biti najpotrebnija.

Pomozimo zajedno našim najmanjim borcima i pružimo im mogućnost za život!