Recikliranim ekološkim pakiranjem nove Samsung Galaxy S serije sačuva se gotovo 45 000 stabala godišnje

Ekstremni vremenski uvjeti učestala su pojava posljednjih godina – od velikih temperaturnih razlika do suša. Pariškim sporazumom zemlje diljem svijeta složile su se da je nužno poduzeti određene promjene kako bi se smanjile emisije ugljika te ograničio porast globalne temperature. Tvrtka Samsung Electronics također ulaže napore u rješavanje problema s klimatskim promjenama pronalaženjem održivih načina u svim segmentima poslovanja.
Stalni napori tvrtke doveli su do toga da je Samsung postigao cilj 2020., koristeći 100% recikliranu ili papirnatu ambalažu iz održivih izvora. Osim toga, Samsung omogućuje korisnicima da pomažu u zaštiti okoliša pomoću svojih Galaxy pametnih telefona. Počevši od 2016. godine i Galaxy S7 modela, sa svakom sljedećom generacijom pametnih telefona iz Galaxy S serije, Samsung je razvijao svoje pakiranje prema ekološkim standardima.

Tako pakiranje najnovije S21 serije pametnih telefona sadrži samo 4 % plastike i 58 % papira koje je korišteno u ambalaži Galaxy S7 serije. To praktično znači smanjenje količine otpada po jedinici pakiranja za čak 49 %, čime se godišnje sačuva oko 45 000 stabala . Kontinuiranim ulaganjem u održivost, Samsung je smanjio emisiju ugljika pri razvoju ambalaže za 50 % u usporedbi s Galaxy S7 serijom.

Pakiranje najnovije serije Galaxy S21 pametnih telefona u skladu je s najvišim ekološkim standardima te je najekološkije pakiranje nekog proizvoda unutar Galaxy S serije. Svaki je uređaj zapakiran u kutiju izrađenu od valovitog kartona, umjesto tvrdog papira, što povećava mogućnost njenog recikliranja. Količina potrošenog materijala po pakiranju dodatno se smanjuje uklanjanjem unutarnje ambalaže za dodatke, poput punjača i slušalica. Naime, Samsung želi promovirati ekološki prihvatljive navike i potaknuti na ponovnu upotrebu i recikliranje sve korisnike Galaxy pametnih telefona.

Zahvaljujući minimalističkom dizajnu pakiranja i promjeni materijala korištenih tijekom proizvodnje, distribucije, uporabe i odlaganja proizvoda, Samsung Galaxy S21 pametni telefoni od britanske neprofitne udruge Carbon Trust dobili su certifikat koji potvrđuje smanjenje ugljika pri razvoju ambalaže u odnosu na modele iz prethodne S serije. Budući da su efekti staklenika i klimatske promjene jedne od najvećih prijetnji čovječanstvu, Samsung nastavlja pratiti trenutnu situaciju s okolišem i ulaže napore u energetski učinkovite proizvode i proizvodne procese kako bi smanjio emisije i promovirao upotrebu obnovljivih izvora energije.

Novi pametni telefoni iz Samsung Galaxy S21 serije odlikuju se modernim dizajnom, profesionalnim sustavom kamera za korisnike svih razina vještine i najnaprednijim procesorom ikad korištenim u Galaxy uređajima. Ovi pametni telefoni donose obilje suvremenih inovacija koje korisnicima omogućuju obogaćivanje svakodnevnog života prema vlastitom životnom stilu. Za sve koji su potrazi za novim pametnim telefonom, tu su vrhunski Samsung Galaxy S21 pametni telefoni. Više informacija saznajte na https://www.samsung.com/hr/smartphones/galaxy-s21-ultra-5g/ i https://www.samsung.com/hr/smartphones/galaxy-s21-5g/.