Natječaj za najboljeg DIY majstora „Ne bacaj, preuredi!“

Do it yourself filozofija postaje sve popularniji lifestyle, a trend koji se brzinom munje proširio svijetom, uveo je neka nova mjerila održivosti. Zašto stvarati gomile otpada konstantno kupujući nove proizvode kad jako često, uz korisne savjete, možete izvući najbolje iz postojećeg. Možete obnoviti, preurediti ili redizajnirati i stvoriti nešto svoje, unikatno. Upravo s tim ciljem green platforma predstavlja DIY edukaciju, koja će pokazati kako na jednostavan način stare komade namještaja obnoviti i udahnuti im novi život.

Koliko ste puta poželjeli staru bakinu komodu ili retro okvir za slike, a baš takav komad danas više ne možete nabaviti. Rješenje se krije u tome da ga uz pomoć profesionalnih savjeta sami obnovite i redizajnirate na način koji vama odgovara. Ako vam okvir za slike nije zanimljiv, možda vam baš može poslužiti kao okvir za ogledalo. Kreativac i postolar koji se bavi izradom i restauracijom namještaja Mario Veneti, glavni je akter online radionice „Ne bacaj, preuredi“. Najvažniji savjet je da se naoružate odgovarajućim alatom i unaprijed napravite skicu željenog proizvoda. Tako bakin drveni okvir za slike, može postati moderan komad namještaja – ogledalo koje odiše kvalitetom i luksuzom upravo zahvaljujući materijalima kao što je drvo te proizvodima koji ga obnavljaju, bojama i premazima te lakovima za drvo. Belinka kao najpoznatiji brand koji nudi sve za drvo, pruža potrebnu njegu i zaštitu drvenim komadima namještaja i cilj im je u narednih par godina edukacijama i raznim radionicama, pomoći u smanjenju gomilanja otpada uz najbolju prirodnu zaštitu drveta. U suradnji s kreativnim majstorom Mariom Venetijem želja je potaknuti sve da vlastitim kreativnim snagama postojeće komade ožive u potpuno novom svjetlu. „Ja ponekad spremam stare dijelove namještaja za koje mislim da ih mogu kasnije iskoristiti. Kad imam ispred sebe na polici npr. stare okvire, kvake, kuke i slične dijelove, lakše je biti kreativan i lakše mi dolaze ideje kako i gdje ih iskoristiti. No, užasno je važno drvenim komadima pružiti pravu njegu kako bi spriječili njegovo propadanje. Ja koristim široki raspon proizvoda Belinke jer oni vode računa o drvetu kao prirodnom materijalu, a važno je tu prirodnu kvalitetu zadržati što dulje. Što se tiče trendova, prirodno i organsko s minimalno detalja i s dosta drveta i biljaka je trenutno najtraženije. Zapravo se želimo okružiti prirodom i prirodnim materijalima u našem domu kako bi se osjećali kao da smo u prirodnom okolišu“, ističe Veneti.

U ovoj online edukaciji osim što možete naučiti kako preurediti stari okvir za slike ili komodu s tavana, možete sudjelovati u natječaju u kojem ćete pokazati svoje dizajnerske i majstorske vještine. Nakon što pogledate što je Mario napravio u svojoj radionici „Ne bacaj, preuredi!“, ohrabrite se, pronađite svoju inspiraciju i prijavite svoje kreativne ideje na natječaj „Ne bacaj, preuredi!“ Osim što imate priliku pokazati svoje DIY umijeće, imate priliku osvojiti i brojne vrijedne nagrade te edukaciju s autorom ovih kreativnih videa.