Jozo Bozo razvija ideje koje će protresti svijet magije

Iz čarobne radionice poznatog hrvatskog mađioničara Joze Boze stižu nove vijesti koje će nas napuniti dobrom energijom. Jozo Bozo pripremio je novu predstavu pod nazivom Naj-Naj-Čarolija kojom će oduševiti mališane što ovaj najbolji hrvatski mađioničar čini diljem svijeta već 30 godina. Djelić svojeg bogatog iskustva Jozo Bozo na posljednjoj je turneji podijelio s kolegama iz Azije, Australije i Novog Zelanda ali i na prestižnom predavanju u britanskom Blackpoolu.

Iako sam već godinama planirao odraditi turneju u Aziji, Australiji i Novom Zelandu ona se ostvarila tek kada je Sean Taylor is Sydneyja došao u Zagreb i rekao da se ne vraća prije nego potpišem turneju. Kada sam čuo da je Hong Kong jedna od destinacija morao sam prihvatiti. Turneja je bila edukativnog tipa te sam u Hong Kongu, Brisbaneu, Sydneyju, Melbourneu, Aucklandu, Wellingtonu i Christchurchu održao niz predavanja za mađioničarske klubove. Bilo je tu ljudi koji su putovali osamsto kilometara da čuju moje predavanje. Djece i publike nije bilo, samo mađioničari. Znao sam da moram pripremiti nešto neočekivano. Srećom, kada sam pod pritiskom, kreativnost mi eksplodira pa na kraju nisam mogao sve uklopiti u jedan seminar.” – oduševljeno priča Jozo Bozo.

Odmah po povratku s turneje našeg najpoznatijeg mađioničara dočekalo je novo iznenađenje. Dobio je poziv da održi predavanje na Blackpoolskoj konvenciji mađioničara, najvećem mađioničarskom kongresu na svijetu na koje dolazi više od četiri tisuće mađioničara sa svih strana svijeta.

Održati predavanje na Blackpoolu je bila jedna od mojih najvećih želja za koju sam se bojao da će ostati neispunjena. Bilo je savršeno! Najveća svjetska imena sjede u publici. Iako sve te ljude osobno dobro poznajem, nije mi bilo svejedno držati predavanje pred njima. Ipak, bez obzira na početno drhtaje u glasu, gromoglasni aplauzi nakon svake nove ideje brzo su mi razbili neviđenu tremu. Takve je osjećaje nemoguće opisati. Biti “Profesor” najboljima na svijetu i još ih oduševiti svojim idejama. Iako je meni najljepše i najvažnije u životu donijeti osmijeh na dječje lice, priznanje kolega je jako bitno. Takva su priznanja vrlo bitna kako bi sve nas motivirala da se trudimo još više i da pokušamo ponovo oduševiti kolege na nekom sljedećem predavanju. Tako napreduje cijelo mađioničarstvo!” – otkriva Jozo.

Pun novih ideja i uvijek spreman na nove izazove Jozo otkriva što nam priprema u narednom periodu, a sudeći po planovima, čeka nas uzbudljiva i magična godina. “U koroni sam bio nevjerojatno kreativan i razvio sam ideje koje će protresti svijet magije pa se veselim što ću doći spremniji nego ikada! Period kreativnosti donio je inovacije i u segmentu društvenih igara! Pripremam igre o Oceanima, Dinosaurima i Svemiru. To su teme koje su mene uvijek fascinirale pa sam uvjeren da će ih i djeca rado prihvatiti.”

Jozo Bozo hrvatski je mađioničar koji je u skoro 30 godina karijere nastupao diljem Hrvatske i svijeta, a njegove čarolije oduševile su i američku predsjedničku obitelj u dva nastupa koja je održao u Bijeloj kući za vrijeme mandata Georgea W. Busha. Redovito je svrstavan u Top 10 najboljih dječjih mađioničara na svijetu i često je predavač na svjetskim skupovima mađioničara za djecu.