Zagrebački gimnazijalaci na originalan su način započeli 2021. godinu

Godina koju smo ispratili bila je izazov za sve nas te vjerujemo kako mnogi gaje nadu u bolje sutra i novi početak. Mladi i domišljati učenici Opće privatne gimnazije u Zagrebu nisu dopustili da im loša godina utječe na planove. Iako su se našli u nikad do sad izazovnijoj situaciji, proteklu su godinu iznimno uspješno prebrodili. Ne samo to, već su spremno virtualnim susretom s vizijom bolje budućnosti uplovili u još jedan novi početak.

Kako je izgledao C – model virtualnog druženja gimnazijalaca OPG-a pogledajte na linku.

Uvod u ovo virtualno druženje bila je izvedba maturantice Lu koja je uz klavirsku pratnju oca Matije otpjevala pjesmu Blue Christmas. U ovome zanimljivom on line putovanju kroz koje su nas vodili učenici Ema i Luka pričalo se o dojmovima nastave na daljinu, prisjećalo se na zajednički odigrane predstave i studijska putovanja iz vremena kada se još moglo putovati, a učenici prvih razreda otkrili su svoje dojmove o teškom početku po mnogočemu čudne 2020. godine. Iako su protekle godine manje putovali, višak slobodnog vremena ovi su gimnazijalci utrošli na humanitarni rad i složno pomaganje prijateljima iz kuće Svete Terezije od Malog Isusa na Vrhovcu.

Od prvoga dana prvoga razreda srednje škole nosimo maske te učimo kako živjeti sa virusom. Mi smo se sada već navikli na to.” – objašnjavaju učenici prvoga razreda, Luka i Borna. “Razlika u odnosu na osnovnu školu je što smo dobili puno više obaveza i učenja, ali usporedno ovdje razvijamo i puno prijateljstva. Bilo bi svakako lješpe kada bismo svi zajedno bili u učionicama, no takve su okolnosti da ne možemo.” – ispričala je učenica prvog razreda Mia.

U virtualnoj debati učenici i profesori zajednički su raspravljali o prednostima i nedostacima nastave na daljinu, a sportaši gimnazije otkrili su kako cijela situacija on line nastave utječe na njih.

Treniram u rukometnom klubu Lokomotiva. Tokom ljetnih mjeseci nam je bilo dobro budući da smo imali mogućnost treniranja vani, no u ovim zimskim mjesecima nam je dosta teško jer je dvorana Doma sportova pretrpana. Nadamo se što skorijem povratku u normalu.” – istaknula je Hana rukometašica RK Lokomotiva i učenica Opće privatne gimnazije, dok je njen prijatelj iz klupe, nogometaš kluba NK Lokomotiva Zagreb Luka dodao: “Iako smo se uplašili da nećemo moći nastaviti ligu, HNS je odlučio da se prve lige juniora i seniora mogu nastaviti. Prije dva mjeseca sam imao operaciju koljena pa nisam zajedno s ostatkom ekipe, što me malo koči, međutim vjerujem u sebe i treniram te se nadam da ću se vrlo brzo vratiti na teren.

Tomislav Krstičević je za sam kraj ovog zanimljivog virtualnog druženja ispred Opće privatne gimanzije zahvalio svima, a ponajviše maturantima na angažiranosti i pomaganju djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjeg doma Svete Terezije od Malog Isusa na Vrhovcu. Svima je poželio uspjeh u ovoj godini i što brži povratak na staro, a za sam kraj učenici su odabrali svoje najsmješnije anegdote iz proteklih godina i time kroz smijeh ispratili 2020.