Upoznajte Taru Würth

Na hrvatsko tenisko nebo polako ali sigurno stiže nova zvijezda. Osamnaestogodišnja Tara Würth jedna je od sto najboljih juniorki svijeta koja unatoč pandemiji koronavirusa u ovoj godini niže uspjeh za uspjehom. Početkom godine oduševila nas je nastupom u finalu svog prvog profesionalnog turnira ITF W15 000 u turskoj Antaliji, a već tijekom ljetnih mjeseci svoju vrhunsku igru potvrdila je u Zadru osvojivši seniorsko državno prevenstvo u singlu i parovima. Mlada uzdanica hrvatskog tenisa proteklih dana sudjelovala je na tri W15 teniska turnira u Antaliji, a nakon lijepih nastupa i dolaska do četvrtfinala otkriva tko je zapravo djevojka zbog koje ćemo se zaljubiti u tenis.

Tenis sam počela igrati sa 7 godina. Trenirala sam i atletiku te košarku u KK Trešnjevka. Bila sam dobra u košarci, 2018. godine osvojile smo treće mjesto u Hrvatskoj. U jednom trenutku bilo mi je previše treninga i morala sam se odlučiti za jedan sport, a to je bio upravo tenis. Lopta je samo moja i ako izgubim sama kriva.” – ističe Tara te otkriva prijelomni trenutak koji ju je odveo prema vrhunskom tenisu: “Kada sam imala 14 godina pozvana sam u reprezentaciju. Winter Cup igrale smo u Rusiji u Kazanu te sam tada shvatila da želim ozbiljno trenirati i napredovati u tenisu.

Uz finale na svom prvom profesionalnom ITF W15 000 turniru u Antaliji, Tarina dosadašnja najznačajnija natjecanja u karijeri su juniorski Roland Garros, europska prvenstva, turniri po Americi i Meksiku te FED Cup u Estoniji. Do sada je osvojila treće mjesto na Europskom prvenstvu do 16 godina, drugo mjesto na europskom Mastersu također do 16 godina, osvojila je impresivnih 6 ITF juniorskih turnira do 18 godina od kojih je jedan bio drugi rang u Španjolskoj. Osvajala je državna prvenstva do 16 i 18 godina te seniorska u konkurenciji pojedinačnih i parova.

U 2020. godini pandemija koronavirusa uzdrmala je sport do temelja no mlada Tara odlično se snašla u novoj situaciji zajedno sa svojim timom.“Jako pazim na svoje zdravlje i zdravlje svojih ukućana. Kada je bila karantena trenirala sam doma sama, ponekada kondiciju online sa trenerom, a sa teniskim trenerom sam kontinuirano razgovarala. Puno turnira je otkazano pa je na sve preostale turnire teško je ući jer je konkurencija velika.”

Kada ne putuje po natjecanjima diljem svijeta Tara vrijeme provodi s obitelji, prijateljima i dečkom. “Trenutno idem u auto-školu, volim otići na igralište haklati košarku, gledati filmove i serije.” Uz igranje Tara uživa i gledati tenis te sanja svoj san o igranju najvećih profesionalnih turnira i Grand Slamova.