Kako stvoriti bajkoviti doživljaj blagdana u domu?

Stvaranje ugodne blagdanske atmosfere kod kuće ove je godine naglašeno više nego inače. Osjećaj posebne blagdanske čarolije koja će nam podariti dodatnu toplinu i nježnost u ovom najljepšem dijelu godine lako se može postići prigodnim uređenjem doma.

Koje božićne dekoracije su u trendu ove sezone?
Ponekad je teško pronaći nove i drugačije ideje i pritom biti originalan. Koristite boje i ukrase koji vam stvaraju ugodu jer pravom kombinacijom boja moguće je postići čarobni i bajkoviti doživljaj doma. Orašar je jedan od motiva koji je prepoznatljiv generacijama, a po legendi donosi sigurnost i sreću u dom i u obitelj. Detalji poput svijeća, ugođajne rasvjete, dekica, jastuka, girlandi, sitnih lampica uvijek su poželjni za dekoriranje. Božićnu priču moguće je upotpuniti i nekim drugim dekoracijama, kao što su lutkice, patuljci, zvjezdice i mašne koje se mogu staviti i na božićno drvce.

Kakvo drvce odabrati?
Posljednjih godina u trendu su uski i dugački borovi koji su svojim oblikom idealni za manje prostore. Novi skandinavski trend nameće novi hit – tanka i kržljava božićna drvca. Podjednako su traženi i snježni borovi koji u domu stvaraju ugođaj boravka u šumi. U prodajnim centrima Lesnine XXXL i na web shopu nalazi se široka ponuda raznih božićnih drvca i prigodnih božićnih ukrasa. Pronađite odgovarajuće za sebe i svoj dom!

Kada je riječ o poželjnim bojama, veliki trend u svijetu interijera predstavlja zlatna boja, posebice u kombinaciji sa crnom. One čine savršeni spoj elegancije, luksuza i stila, te je upravo ta kombinacija najavljena kao jedan od trendova za 2021. godinu.

Udobnost i elegancija glavni su smjerovi, iako su u blagdanskom dekoriranju doma jednako prihvatljive i klasične varijante, poput kombinacije zelene i crvene boje. Svoju popularnost ponovno doživljavaju i pastelne boje, ružičasta, zelena, plava ili bijela. Zlatna i srebrna uvijek su dobrodošle ako želite pojačati cjelokupni efekt.