Mate 40 Pro Huaweijev je „najzeleniji“ pametni telefon dosad

Huawei je nedavno globalno lansirao Mate 40 seriju pametnih telefona, a iz kompanije ističu kako je riječ o „najzelenijem“ pametnom telefonu koji su dosad predstavili. U Huaweiju su prepoznali kako uz mnogo malih koraka mogu napraviti veliku razliku pa uz novi Mate 40 Pro dolazi 28 posto manje plastične ambalaže i 90 posto manje papirnate dokumentacije, a ukinuto je i papirnato jamstvo. Uz to, Huawei Mate 40 Pro u ukupnom pakiranju sadrži samo 3,8 posto plastike.

Huawei je prethodno naručio istraživanje kako bi otkrio što potrošači zaista misle o održivosti, a otkriveno je da svaki četvrti europski potrošač želi da se plastična ambalaža ukloni do 2025. godine.

No, potrošači nisu zabrinuti samo zbog plastike. 71 posto njih bi željelo da se papirnata dokumentacija ukloni iz ambalaže kako bi se smanjila potrošnja papira. Uz 90 posto manje papirnate dokumentacije i novu vodeću digitalnu jamstvenu karticu na tržištu, Huawei je korisnicima Mate 40 Pro telefona omogućio lak pristup njihovim dokumentima pomoću QR koda koji se može skenirati na uređaju ili jednostavno preuzeti s web stranica Huaweija. Uz to, korisnički priručnik također je smanjen s 340 stranica na samo 44, a iako zakon trenutno sprječava uklanjanje cijelog vodiča u papirantom obliku, Huawei radi na tom rješenju za budućnost.

U Huaweiju razumijemo da naša industrija mora poduzeti hrabre korake kako bi riješila sve važnije ekološke probleme s kojima se svakodnevno susrećemo. Lansiranje našeg najzelenijeg pametnog telefona do sada, Huaweija Mate 40 Pro, donosi značajna smanjenja plastične i papirnate ambalaže, što su samo su neki od malih koraka na našem putu da osiguramo zeleniju i svjetliju budućnost“, istaknuo je Norman Mueller, direktor marketinga Huaweija za Hrvatsku i Sloveniju.

Predanost održivosti
Približavajući se korak bliže svojoj misiji uklanjanja plastike iz ambalaže, Huawei je poduzeo i dodatne korake u proizvodnji Mate 40 Pro pametnog telefona upotrebom 100-postotno razgradive tinte od soje u zrnu u ambalaži, umjesto tinte na bazi nafte, koja može smanjiti proizvodnju kancerogenih tvari i hlapljivih organskih spojeva koji su glavni izvor onečišćenja okoliša.

Nizom zelenih inicijativa koje provodi od 2013. godine, Huawei je već poduzeo značajne korake kako bi pomogao u stvaranju zelenije budućnosti, uključujući smanjenje štetnih emisija, ulaganje u obnovljive materijale, potporu UN-ovim ciljevima održivog razvoja te recikliranje i ponovnu upotrebu otpada kako bi doprinio kružnoj ekonomiji.

Koristeći bioplastiku od 2013. godine, Huawei također pomaže u smanjenju zagađenja i negativnog utjecaja na okoliš proizvodnje plastike na bazi nafte. Preko 30 posto korištene bioplastike potječe od ekološki prihvatljivog ricinusovog ulja koje smanjuje emisiju ugljičnog dioksida za 62,6 posto, a od 2018. godine Huawei je smanjio emisiju štetnog plina za 612 tona.

Samo prošle godine, Huawei je reciklirao 1 468 tona otpadne elektronike, a ove godine na putu je da reciklira više od 3 000 tona. Huawei je također ponovno upotrijebio 86 posto uređaja vraćenih za recikliranje 2019. godine.

Što se tiče energetske učinkovitosti, ona se između 2015. i 2019. povećala za nevjerojatnih 50 posto kod svih Huaweijevih proizvoda, a zahvaljujući upotrebi solarne energije, kompanija je smanjila emisiju ugljika za 89 000 tona.

Huawei također marljivo radi na popravljanju i ponovnom postavljanju svojih proizvoda – 3 030 servisnih centara širom svijeta nudi prikladne, lako dostupne usluge popravka, a od 2015. preko 500 000 rabljenih telefona pronašlo je nove vlasnike zahvaljujući Huaweijevoj trgovini uslugama.

Mate 40 serija pametnih telefona donosi najnaprednije Huaweijeve tehnologije i veliki napredak u korisničkom iskustvu, a Huawei je nedavno na domaćem tržištu predstavio i brojne druge napredne uređaje. Korisnicima su tako dostupni vrhunski povoljni pametni telefon P Smart 2021, slušalice FreeBuds Pro i FreeLace Pro za uživanje u omiljenoj glazbi, a dostupni su i pametni satovi s pregršt funkcija Watch GT 2 Pro i Watch Fit. Također, ove godine kompanija je zaokružila svoj hardverski ekosustav u Hrvatskoj predstavljanjem MateBook serije prijenosnika koje odlikuju iznimne performanse i izdržljiva baterija.