Kazalište sjena oduševilo djecu iz udruge Mali zmaj

Zmaj s jednim krilom uistinu je jedinstven i poseban baš kao i svako dijete iz Malog zmaja, udruge koja i ove godine sudjeluje u akciji tvrtki Henkel i Konzum pod naslovom Budi velik za Mali zmaj. Ove dvije tvrtke još su u proljeće razveselile udrugu koja brine djeci u potrebi i nezbrinutoj djeci, a novom akcijom koja je najavljena kreativnom radionicom kazališta sjena, ponovno su razvukla osmijeh na lica svim obiteljima, a posebno djeci koja su zajedničkim snagama s Laboratorijem zabave osmislili i izveli predstavu „Zmaj s jednim krilom“.

Udruga Mali zmaj društvo je za poboljšanje uvjeta života djece slabijeg imovinskog stanja i nezbrinute djece koja aktivno djeluje već 10 godina ima samo jedan cilj – olakšati im život i pomoći da se na što lakši način uklope u društvo, a za 150 obitelji, koliko ih trenutno potpomažu, osiguravaju školski pribor za djecu, šalju poklone za rođendane i blagdane te organiziraju izlete i ljetovanja. Ovom prodajnom akcijom odnosno kupnjom proizvoda Persil, Silan, Somat, Pur i Schwarzkopf u prodavaonicama Konzuma od 05. studenog do 31. prosinca svatko može podržati ovu lijepu inicijativu i rad udruge Mali Zmaj. Iz želje da razvesele što veći broj djece i pomognu onima kojima je to najpotrebnije udruga je počela okupljati sve veći broj članova i obuhvaćati sve širi krug ljudi. To su prepoznali i inicijatori akcije koji su povodom najave još jednog projekta okupili male kreativne zmajeve i upoznali ih na mjestu gdje igra sjenama omogućava njihovoj mašti da poleti, baš poput zmajeva.

Henkel i Konzum obradovali su nas već i ovom inicijativom da se nađemo u kazalištu sjena! Divno druženje i divna gesta pogotovo za naše najmlađe koji su uživali. Hvala im na tome, ali i na pokretanju još jedne suradnje s nama. Svakako se nadamo što uspješnijoj prodajnoj akciji“, izjavila je Martina Leopold, predsjednica udruge Mali zmaj. Obitelji će, nakon završetka akcije koja je planirana na zadnji dan 2020. godine, na svoje adrese diljem Hrvatske dobiti pakete koje će im zasigurno olakšati svakodnevicu. „Budi velik za Mali zmaj nas sve potiče da budemo veliki i da za kraj ove neobične godine napravimo nešto humano i lijepo za one kojima je prijeko potrebno. Zajedničkim snagama s partnerom Konzumom podržali smo udrugu čiji volonteri nesebično pomažu iz dana u dan i to je ono što nas najviše i veseli. Ovaj projekt tek kreće no ja sam sigurna u sretan kraj, baš ovakav kakav je imala i današnja predstava koju su izveli štićenici udruge.“, dodao je Berislav Šiško, Laundry & Home Care, Henkel. U uspješnost ove inicijative vjeruje i Ivan Širanović, voditelj Odjela komunikacija Konzuma. „Usprkos svim izazovima s kojima se suočavamo u ovoj godini, u Konzumu i dalje stavljamo naglasak na društvenu odgovornost i pomoć potrebitima jer samo tako možemo unaprijediti svijet oko sebe te ga učiniti boljim i ljepšim za generacije koje dolaze. Ponosni smo na sudjelovanje u ovoj važnoj inicijativi i vjerujemo da će se i ovaj put, kao i svaki put dosad, naši kupci uključiti i dati svoj doprinos u izgradnji boljeg i snažnijeg društva. Hvala Henkelu koji nas je prepoznao kao pouzdanog partnera u još jednom projektu koji donosi konkretnu promjenu“, zaključio je Širanović i pozvao sve kupce da se priključe i budu veliki za male zmajeve.