Eucerin slavi 120 godina

Eucerin® je vodeća robna marka za njegu kože koja se temelji na etičnoj znanosti o koži. Stvaranjem bliskog odnosa s potrošačima čuva i vraća zdrav izgled te pruža osjećaj zadovoljstva u vlastitoj koži. Preparati za njegu atopične kože mališana, liječenje psorijaze, smanjenje suhoće ili njegu akni vraćaju svaki dan samopouzdanje ljudima diljem svijeta.

Oslanjajući se na stoljetnu tradiciju istraživanja robna marka Eucerin® iznova otkriva nove inovativne sastojke i stvara preparate za njegu kože koji nas čine još ljepšima izvana, a unutra pružaju osjećaj mira i zadovoljstva. Dajući koži vidljivo zdraviji izgled i sjaj, Eucerin® je jedina marka koja je sinonim medicinske njege za ljepšu kožu.

Svakodnevno svu svoju strast i stručnost Eucerin® posvećuje upravo koži. Promicanje inovacija, vrhunska kvaliteta i izvrsna podnošljivost čine srž robne marke i omogućavaju kvalitetu preparata. Eucerin® je predan pružanju naprednih rješenja koja mogu ispuniti sve potrebe kože. U tome od samog početka ključnu ulogu igraju istraživanje i razvoj. Kroz kontinuirano pružanje djelotvornosti i podnošljivosti Eucerin® teži najvišim standardima. Na temelju osnovnih stupova kvalitete – sigurnost, podnošljivost i učinkovitosti Eucerin® je zadobio povjerenje među potrošačima, farmaceutima i dermatolozima diljem svijeta.

Kroz godine vremena, navike, potrebe, korisnici i ideali ljepote često su se mijenjali. Novi poboljšani preparati, potpuno nove linije, inovativni i patentirani sastojci – elementi su pomoću kojih je robna marka Eucerin® uvijek uspješno pratila promjene na tržištu, udovoljavala potrebama potrošača te bila i ostala predvodnik u dermokozmetičkoj njezi kože.

EUCERIN® POVIJEST
Kroz 120 godina postojanja za Eucerin® je koža više od zaštitne barijere. Koža je puna života; ona odražava zdravlje cjelokupnog organizma i utječe na naše osjećaje. Dobro se osjećamo u svojoj koži kada je zdrava i blistava. Iz tog razloga Eucerin® svu svoju strast i napredno stručno mišljenje posvećuje upravo koži. Pri ispitivanju, razvoju i testiranju Eucerin® njege nema mjesta kompromisu – širok asortiman različitih preparata mora ispuniti zahtjeve kože. Eucerin® njega pomaže poboljšati i zaštiti zdravlje kože zbog čega je danas priznata vodeća medicinsko-kozmetička robna marka. U stalnoj bliskoj suradnji s dermatolozima i ljekarnicima te uz korištenje tehnoloških znanja, Eucerin® jamči pouzdanost i djelotvornost inovativnih preparata u skladu s najvišim dermatološkim standardima. Svojim odabirom aktivnih sastojaka i naprednim kliničkim istraživanjima, Eucerin® predstavlja sinonim za preparate najviše kvalitete i kombinaciju učinkovitosti i najviše razine podnošljivosti na koži.

U više od stoljeća postojanja Eucerin® je predstavio brojne jedinstvene linije njege za specifična stanja kože, otkrio i patentirao učinkovite sastojke i pružio osjećaj samopouzdanja milijunima ljudi diljem svijeta.

KAKO JE SVE POČELO?
Eucerin® je danas jedna od robnih marki za njegu kože kojoj se najviše vjeruje, no priča o revolucionarnoj njezi kože započela je davno. Godina 1900. kada je mladi kemičar Isaac Lifschütz patentirao emulgator koji je nazvao Eucerit obilježila je početak stvaranja omiljene robne marke diljem svijeta. Eucerin® je od samih početaka težio biti predvodnik u području njege kože – upravo se razvoj Eucerita može smatrati revolucijom u medicini toga doba. Već tad se Eucerin® njega temeljila na najnovijim, intenzivnim istraživanjima u području kože, a takav pristup zadržao se do današnjeg dana.

1900.- 1950.
Mnogi Eucerin® preparati koji danas krase police ljekarni i drogerija diljem svijeta: kreme, losioni, masti, korijene vuku od jednog osnovnog sastojka pod nazivom Eucerin®. Baza masti dobivena korištenjem emulgatora Eucerit omogućila je da se aktivni sastojci u obliku masti nanose izravno na kožu. Temelje za razvoj, danas jedne od najvećih dermokozmetičkih robnih marki, proveo je dr. Isaac Lifschütz koji je nakon opsežnih istraživanja 1900. godine podnio zahtjev za patentiranje novog emulgatora. 1902. godine patent je odobren i od prvih dana Eucerin® počinje pisati svoju bogatu povijest. 1911. godine važnost novog patenta prepoznao je i Beiersdorf koji ga kupuje, a Lifschütz se pridružuje tvrtki kao kemičar.

1950.- 1960.
STVARANJE NJEGE ZA OBNAVLJANJE KOŽE
Nakon patentiranja Eucerita nova revolucionarna Eucerin® njega svjetlo dana ugledala je 1950. godine. Stvorena je Eucerin® pH5 mast za njegu i obnavljanje kiselog zaštitnog sloja kože.

1970.- 1980.
Prva Eucerin® linija za njegu cijelog tijela
Novo desetljeće obilježila je prva Eucerin® linija njege za primjenu na cijelom tijelu. Jedinstvena pH5 linija formulirana je kako bi udovoljila potrebama izrazito osjetljive kože pa je i danas zahvaljujući njezinoj podnošljivosti i djelotvornosti u zaštiti kože, preporučuju liječnici diljem svijeta za tretiranje niza kožnih indikacija.

1990.-2000.
Eucerin® postaje sinonim za zaštitu od sunca
Sunce je svake godine sve agresivnije, a uživanje u toplim zrakama bez odgovarajuće zaštite može na koži ostaviti trajne posljedice ili izazvati neželjene alergije. Kako bi koža dobila najbolju moguću zaštitu Eucerin® je 1991. godine lansirao prvi preparat koji klinički dokazano aktivno jača kožu i omogućuju joj da se bori protiv alergije na sunce. I danas Eucerin® nastavlja biti predvodnik kada je u pitanju zaštita osjetljive kože od sunca.

Linija s urejom
Suha koža zahtjeva posebnu njegu zato je 1992. godine Eucerin® na tržište lansirao liniju preparata na bazi ureje koja je posebno namijenjena liječenju stanja koja se javljaju kod vrlo suhe kože. Danas, Eucerin® UreaRepair PLUS, linija njege s ureom sadrži formulu koja klinički dokazano nadopunjuje lipide i vlagu u koži za trenutno olakšanje te odgađa simptome suhe kože do 48 sati.

Umirujuća njega za atopičnu kožu
Polovicu desetljeća obilježilo je proširenje asortimana preparata koji sadržavaju omega-6 masne kiseline, neophodne za dodatnu njegu kod atopijskog dermatitisa. Omega-6 masne kiseline danas se nalaze u Eucerin® AtopiControl njezi za suhu i atopičnu kožu sklonu iritacijama, u fazi bez simptoma te akutnoj fazi.

Eucerin® Q10 krema protiv bora
Godine 1998. osmišljen je prvi Eucerin® preparat za lice s koenzimom Q10 koji nudi rješenje za osjetljivu kožu koja stari. Eucerin® Q10 njega poboljšava obnavljanje osjetljive kože i smanjuje dubinu finih linija i bora.

Njega za masnu i aknama sklonu kožu
Krajem desetljeća predstavljena je Eucerin® DermoPURIFYER njega koja se učinkovito bori protiv akni, prištića i masne kože. Danas je DermoPURIFYER njegu zamijenila poboljšana DERMOPURE linija koja je posebno formulirana kako bi spriječila glavne uzročnike masne i aknama sklone kože. Linija za njegu masne kože adolescenata i odraslih ciljano djeluje na problem tamo gdje on i nastaje – u folikulu, dok u isto vrijeme brine da ne dođe do isušivanja kože.

2000.-2010.
Eucerin® njega za zrelu kožu
Dolaskom novog tisućljeća došlo je do niza promjena – kozmetička industrija počela se obraćati ženama starijima od 50. Prateći trendove Eucerin® je razvio Vital – liniju njege za potrebe zrele kože koja gubi elastičnost. Također, predstavljena je i prva Eucerin® anti-age krema za učvršćivanje kontura lica, pod nazivom Eucerin® Modelliance. I nadalje Eucerin® brine o njezi zrele kože pomoću Hyaluron-Filler + Elasticity linije koja je stvorena kako bi ispunila duboke bore, poboljšala elastičnost kože i nahranila krhku i zrelu kožu.

Anti-age njega s učinkovitim ispunjavanjem bora
Jedna od važnijih godina zasigurno je bila 2006. kada je predstavljena Eucerin® Hyaluron-Filler njega inspirirana dermatološkim injekcijama hijaluronske kiseline u borbi protiv bora. Kombinacija hijaluronske kiseline i glicin saponina intenzivno hidratizira kožu, zaglađuje površinu te smanjuje linije i bore. Danas Eucerin® Hyaluron-Filler njega sadrži tri jedinstvene linije koje klinički i dermatološki dokazano pružaju višestruka rješenje protiv starenja kože. Svaka linija njege ima drugačiji primarni fokus svoga djelovanja (bore, gubitak volumena i gubitak elastičnosti) kako bi koža dobila potrebnu njegu u svakoj fazi procesa starenja.

Patentirana formula inspirirana otkrićem akvaporina
Od 2010. godine, Eucerin® omogućava dubinsku hidrataciju lica i tijela AQUAporin ACTIVE njegom inspiriranom otkrićem akvaporina koji kontroliraju prijenos vode između stanica.

Eucerin® linija za njegu muškaraca
Eucerin® je mislio o potrebama kože muškaraca i razvio jedinstvenu njegu koja se zahvaljujući srebru s antibakterijskim djelovanjem i protuupalnom licochalconu A učinkovito bori protiv iritacija nastalih prilikom brijanja.

2010.-2020
Rješenje za zdravo vlasište i njegovanu kosu
Na temelju otkrića kako većina problema kose potječe od mikroupale vlasišta, Eucerin® istraživači razvili su liniju preparata za tretiranje najčešćih problema vlasišta i kose. Zahvaljujući ključnom sastojku licochalconu A mikroupala vlasišta ublažena je, a kosa blistava.

Eucerin® Volume-Filler
S godinama, potrošači shvaćaju da bore više nisu njihova najveća briga vezana uz starenje. Više ih zabrinjavaju opuštenost kože i gubitak kontura lica. Za te su korisnike Eucerin® istraživači razvili Volume-Filler njegu koja vraća volumen i izgubljene konture.

Eucerin® AtopiControl
S otkrićem protuupalnog djelovanja licochalcona A Eucerin® je razvio jedinstvenu liniju njege za suhu kožu sklonu iritacijama koja zadovoljava potrebe dermatologa i pedijatara. Eucerin® AtopiControl njega bez mirisa, boja i parabena pruža djelotvorna rješenja za njegu kože u svim fazama atopijskog dermatitisa.

Eucerin® njega za netolerantnu i crvenilu sklonu kožu
Više od 800 kombinacija sastojaka testirano je prije otkrića SymSitive, regulatora osjetljivosti koji klinički dokazano smanjuje pretjeranu osjetljivost te poboljšava podnošljivost kože. Novi inovativni sastojak dio je Eucerin® AntiREDNESS njege koja djeluje protuupalno i umirujuće te je posebno formulirana za izrazito osjetljivu i crvenilu sklonu kožu.

Patentirani thiamidol
Hiperpigmentacija je čest kožni problem i može uzrokovati stres ako je jako vidljiva. Kako bi pomogao ljudima diljem svijeta Eucerin® tim odlučio je pronaći formulu koja se učinkovito bori protiv tamnih mrlja. Nakon 50 000 potencijalnih sastojaka otkriven je thiamidol – sastojak koji djeluje na pojavu hiperpigmentacije smanjujući proizvodnju melanina. Thiamidol se nalazi u Eucerin® Anti-Pigment njezi koja pruža prve vidljive rezultati nakon samo dva tjedna primjene.

Eucerin® danas i sutra
Danas ili sutra, Eucerin® je uvijek postavljao nove standarde u dermokozmetičkoj njezi kože. Kao rezultat toga, posljednjih nekoliko godina predstavljen je velik broj učinkovite i inovativne Eucerin® njege koja nas čini još ljepšima izvana, a iznutra pruža unutarnji mir i samopouzdanje.

Uz stvaranje inovativnih preparata Eucerin® svakodnevno preuzima odgovornost i za održivost kada su u pitanju ljudi, životinje i okoliš te kontinuirano radi na smanjenju utjecaja proizvodnje i proizvoda na okoliš. Visokokvalitetna, sigurna i pouzdana njega zadovoljava najviše standarde proizvodnje, a u isto vrijeme blaga je prema okolišu. Iz tog razloga Eucerin® nije koristio mikroplastiku u razvoju novih preparata od 2015., a do kraja 2020. sva Eucerin® njega bit će 100% bez najlona. Kako bi dodatno naglasili važnost zaštite mora i oceana sva Eucerin® SUN zaštita od sunca je bez oksibenzona i oktinoksata za koje se smatra kako doprinose izbjeljivanju koralja i u potpunosti je u skladu s Havajskim zakonom o zaštiti koraljnih grebena.

Eucerin® i nakon dugih 120 godina postojanja nastavlja brinuti o koži beba, djece i odraslih. Pouzdana Eucerin® njega čisti i hrani kožu čineći je zdravom, mekom, podatnom, blistavom i prekrasnom. Bez obzira gdje se nalazili, s kojom kožnom indikacijom susretali Eucerin® je uvijek tu kako bi pružio koži njegu za cijeli život!