BEBIVITIN projekt „Umjetnost života“ prikupio preko tisuću poruka roditelja

Projekt je BEBIVITA pokrenula krajem srpnja i prikupila preko tisuću poruka roditelja svojoj djeci u budućnosti što je kiparu Denisu Kraškoviću poslužilo kao inspiracija za djelo koje je u sklopu donacije BEBIVITE Muzeju grada Šibenika u ponedjeljak svečano predstavljeno javnosti

„Umjetnost života“ inspirativan je naziv BEBIVITINOG projekta koji je dobio naziv po jednoj od najdragocjenijih umjetnosti – roditeljstvu. Užurbani ritam nam često ne dopušta da želje, poruke i mudrosti prenesemo našim najmilijima, upravo se zato BEBIVITA, odlučila upustiti u pothvat da te poruke budu ovjekovječene u umjetničko djelo i knjigu.

BEBIVITA kao proizvođač i marka kvalitetne dječje hrane svakoga dana sudjeluje s brojnim majkama u najvećoj radosti izgradnje sretnog i zdravog djeteta. Upravo zato posebno nam je zadovoljstvo da smo kroz suradnju sa svim roditeljima koji su sudjelovali u našem projektu “Umjetnost života”, kiparom Denisom Kraškovićem te Muzejem grada Šibenika stvorili trajnu umjetničku vrijednost koja je posveta upravo toj ljepoti majčinstva i roditeljstva“, rekla je voditeljica marketinga BEBIVITE gospođa Jasminka Kovačić.

BEBIVITA je omogućila roditeljima da stvore stalnu uspomenu za svoju djecu koja je svoje mjesto pronašla upravo u Šibeniku – gradu djece koji ove godine obilježava 60 godina Međunarodnog dječjeg festivala.

Skulptura i knjiga s porukama roditelja donacijom BEBIVITE prelaze u trajno vlasništvo Muzeja grada Šibenika koji će spomenuti rad čuvati kao pokrentno kulturno dobro ispred dvorane za povremene izložbe, gdje će svi biti u mogućnosti vidjeti i dotaknuti rad.

Kao ravnatelju Muzeja grada Šibenika veliko mi je zadovoljstvo bilo surađivati s BEBIVITOM na ovom izuzetno plemenitom projektu. Grad Šibenik, posebice njegov stari dio doživljavam kao grad muzej, a naš Muzej kao muzej za sve. Tako da nam je cilj, uz sva povijesna zbivanja i značajne osobe, ovdje prikazati i našu noviju umjetnost. Zato je projekt BEBIVITE kojim je nama i Šibeniku donirana ova predivna skulptura s predivnom porukom doista hvalevrijedan“, istaknuo je prilikom primopredaje sculpture ravnatelj Muzeja grada Šibenika mr. sci. Željko Krnčević.