Matoš u ribičiji: Počinje Ljeto u parku Ribnjak

Debela hladovina zagrebačkog parka Ribnjak ove je godine ugostila Matoša. Ljeto kod Matoša koje se tradicionalno održavalo na Strossmayerovom šetalištu s najljepšim pogledom na grad, nažalost nije sigurno za posjetitelje zbog nedavnog potresa. Zato se čitava atmosfera i bogat zabavni program 3. srpnja sele u zelenu oazu u centru grada i tamo ostaju do 18. kolovoza.

Ugostiteljske kućice obrasle bršljanom, chill zone ukrašene jastučićima i piknik zona s dekicama savršena su kombinacija za sve one koji ljeto provode u centru Zagreba, a ipak žele doživjeti osvježenje i bijeg u prirodu. Smirujuće zelenilo idealna je kulisa za uživanje u knjigama iz Matoševe knjižnice u kojoj će svi posjetitelji moći posuditi knjige, smjestiti se na livadi i čitati djela A. G. Matoša te brojnih drugih autora.

Scenografija, ugođaj i program prati koncept manifestacije Ljeto kod Matoša pa će odmaranje i zabava u Ribnjaku izgledati kao i na početku 20. stoljeća. Zagreb je i tada vrvio posjetiteljima i domaćima koji su provodili obiteljska druženja na otvorenom. Ribnjak očekuje posjetitelje svih uzrasta pa je pomno osmišljena i ugostiteljska ponuda. Nudit će se ledeni kokteli i kave, mrzle pive, grill specijaliteti, tapasi, tortilje, burgeri za one koji žele nešto konkretno, ali i osvježavajuće lagane ljetne salate te nezaobilazni čokoladni deserti.
Ljetne večeri, osim romantične mjesečine koja prodire kroz tornjeve katedrale obasjat će i mnogobrojne lampice koje već tradicionalno osigurava glavni sponzor HEP. Uživanje u čarobnoj atmosferi parka u centru grada tako će svi moći dodatno začiniti zanimljivim fotografijama u blistavom noćnom okruženju.

Na dan otvorenja 3.7. od 18 sati atmosferu će zahuktati DJ Zozzo i DJ Stanko Bondža, a zatim slijedi koncert benda The Good Foot trio. Glazbe neće nedostajati niti jedan dan, a na Matoševoj pozornici izmijenit će se domaći bendovi (Gelato sisters, Uptown Gang, La pa pa i mlada kantautorica Lu Jakelić) i popularni DJ-jevi. Nedjeljne večeri rezervirane su za stand up nastupe poznatih komičara iz Studija smijeha i pub kviz na temu Smogovaca, utorkom će se opuštati u kinu na otvorenom uz komedije i napete trilere, dok su srijede posvećene igrama znanja, a tu je i after work program koji donosi posebne pogodnosti sponzora projekta pa vrijedi pratiti društvene mreže i saznati kakva primamljiva ponuda čeka posjetitelje u vrućim ljetnim tematskim večerima. Iako uz dobru glazbu možete zaplesati baš svaki dan i u bilo koje vrijeme, petak je u Ribnjaku rezerviran za plesnjake.

Kod Matoša u gostima pomno će se pratiti i pridržavati svih sigurnosne mjere za sprječavanje širenja koronavirusa. Scenografija zasebnih pontona za sjedenje pomaže u očuvanju sigurne udaljenosti između svih stolova te pozornice i publike. Broj posjetitelja će se pojačano kontrolirati, a sredstva za dezinfekciju ruku bit će na svim ugostiteljskim kućicama i stolovima. Svi ugostiteljski objekti radit će u skladu s važećim mjerama, poštujući udaljenost, koristeći rukavice i maske te jednokratni pribor za jelo i piće.

Od ponedjeljka do petka chill zona u parku Ribnjak otvorena je za sve posjetitelje od 16 sati do ponoći, a subotom i nedjeljom je u parku moguće uživati cijeli dan, od 10 sati do ponoći.
Više informacija o programu, koncertima i radnom vremenu dostupne su na službenoj Facebook stranici.