Emirates ubrzao proceduru povrata sredstava putnicima

U protekla dva mjeseca, Emirates je obradio gotovo 650.000 zahtjeva za povratom sredstava osiguravajući povrat više od 450 milijuna eura putnicima. Time je aviokompanija održala riječ objavljenu nakon što je pandemija uzrokovana virusom COVID-19 izmijenila planove milijuna putnika diljem svijeta.

Emirates je u travnju najavio proširenje mogućnosti povrata sredstava i obvezao se da će do kolovoza riješiti zaostatke za gotovo pola milijuna zahtjeva. Zrakoplovna tvrtka taj je zadani cilj prešla početkom lipnja nakon što je broj obrađenih zahtjeva povećala s prosječnih 35.000 zahtjeva mjesečno na gotovo 200.000 zahtjeva.

Adnan Kazim, glavni komercijalni direktor Emiratesa, rekao je: „Pandemiju koja je zahvatila svijet nitko nije očekivao, a utječe na putnike i teško pogađa avioprijevoznike te putničku industriju u cijelosti. Trudimo se našim putnicima pružiti najbolju uslugu stoga smo osigurali sredstva kako bismo izvršili povrat novca te istovremeno uložili resurse u ubrzanje obrade zahtjeva. Naše prosječno vrijeme obrade smanjilo se s 90 na 60 dana, a kako dobivamo manje količine novih zahtjeva, očekujemo da će se ta stopa dodatno poboljšati. Trenutno još uvijek imamo evidentirano preko pola milijuna zahtjeva za povrat sredstava, a očekujemo da ćemo ih riješiti u sljedeća dva mjeseca. Željeli bismo se zahvaliti našim korisnicima na strpljenju i povjerenju, a onima koji su se odlučili zadržati kartu ili ponovno rezervirati putovanje u kasnijem terminu poručujemo da ćemo ih s veseljem dočekati u našim zrakoplovima.“

Osim povrata novca, Emirates neprestano revidira pravila rezervacije i svoje usluge kako bi putnike ohrabrio u planiranju i rezervaciji putovanja.

Fleksibilnost i sigurnost
Emirates trenutno nudi letove u više od 50 odredišta u svojoj mreži, omogućavajući linije prema Bliskom Istoku, Africi, Aziji i Oceaniji, Europi te Sjevernoj i Južnoj Americi preko čvorišta u Dubaiju koji je od 7. srpnja ponovno otvoren za međunarodne posjetitelje. S postupnim otvaranjem granica tijekom ljeta, Emirates je izmijenio svoja pravila rezervacija kako bi putnicima ponudio veću fleksibilnost i osjećaj sigurnosti pri planiranju putovanja.

Putnici koji su kupili kartu do 31. srpnja 2020. godine za putovanja do 30. studenog mogu uživati u potpuno fleksibilnim uvjetima pri rezervaciji karata Flex ili Flex plus te u slučaju promjene plana putovanja zbog ograničenja letova vezanih uz COVID-19. Ta se pravila primjenjuju na sve rezervacije pa se tako odnose na besplatnu promjenu datuma za putovanje u istoj klasi do rezerviranog odredišta ili prema Dubaiju ili iz njega te na besplatnu rezervaciju leta prema bilo kojem drugom odredištu iz Emiratesove mreže u istoj regiji te prema Dubaiju ili iz njega. Valjanost karte za buduću upotrebu produžena je na dvije godine od datuma kupnje. Uz to, osigurana je prenamjena vrijednosti karte u putnički vaučer koji se može koristiti za buduće kupovine Emiratesovih karata pružajući time fleksibilnost promjene datuma leta u trenutku koji putnik odabere.

Emirates je uspostavio sveobuhvatan skup mjera za zdravlje i sigurnost svojih kupaca i zaposlenika na svakom koraku putovanja. Za više informacija posjetite www.emirates.com/yoursafety