Emirates svojim putnicima pokriva troškove liječenja vezane uz COVID-19

Međunarodni zrakoplovni prijevoznik Emirates svojim je putnicima omogućio novu uslugu u slučaju da im se tijekom putovanja dijagnosticira bolest COVID-19. Emirates će pokriti medicinske troškove u vrijednosti do 150.000 eura te troškove nastale za vrijeme karantene u trajanju od 14 dana u vrijednosti od 100 eura dnevno.

NJ. V. Šeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum, izvršni direktor i predsjednik Emiratesa rekao je: „U skladu s direktivom koju je donio šeik Mohammed, potpredsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata, premijer i vladar Dubaija, Emirates s ponosom vodi put učvršćivanja povjerenja po pitanju međunarodnih putovanja. Svjesni smo da putnici čeznu za letovima kako se granice širom svijeta postupno otvaraju, ali također traže fleksibilnost i sigurnost u slučaju nepredvidljivih okolnosti za vrijeme putovanja. Emirates je predano radio na razvijanju i uvođenju mjera na svakom koraku putovanja kako bi smanjio rizik od zaraze za putnike. Uz to smo predstavili i nova pravila za rezervacije u svrhu pružanja maksimalne fleksibilnosti. Sad podižemo ljestvicu kao prva kompanija u industriji koja svojim putnicima nudi besplatno pokrivanje troškova liječenja od bolesti COVID-19 kao i troškove koji mogu nastati ako putnici tijekom putovanja završe u karanteni. S naše je strane to velika investicija, ali mi naše putnike stavljamo na prvo mjesto i vjerujemo da će podržati ovu inicijativu.“

Prva zrakoplovna kompanija na svijetu koja je ponudila besplatno pokrivanje troškova
Pokrivanje troškova vezanih uz liječenje i karantenu u vezi s bolesti COVID-19 Emirates nudi potpuno besplatno neovisno o klasi putovanja i odredištu. Odluka je odmah stupila na snagu i vrijedi za putnike koji lete s Emiratesom do 31. listopada 2020. godine (prvi let treba biti završen do 31. listopada). Ponuda vrijedi 31 dan od trenutka kad putnici obave prvi dio svog putovanja. To znači da putnici mogu nastaviti putovanje u druge destinacije nakon dolaska na odredište s Emiratesom i također imati koristi od novo predstavljene usluge.

Putnici se ne moraju registrirati ili ispunjavati obrazac prije no što putuju te također nisu obvezni koristiti novu uslugu koju Emirates pruža. Svaki putnik kojem se dijagnosticira COVID-19 tijekom putovanja treba kontaktirati posebnu telefonsku liniju.

Fleksibilnost i sigurnost
S postupnim otvaranjem granica tijekom ljeta, Emirates je izmijenio pravila za rezervaciju karata kako bi putnicima ponudio više fleksibilnosti i osjećaj sigurnosti pri planiranju putovanja. Putnici čije je planove putovanja omelo ograničenje letova vezano uz COVID-19, mogu svoj let rezervirati kasnije jer im karta vrijedi 24 mjeseca. Putnici mogu zatražiti putne vaučere ili povrat sredstava putem obrasca na službenoj internetskoj stranici. Emirates trenutno nudi letove u više od 60 odredišta u svojoj mreži, omogućavajući linije prema Bliskom Istoku, Africi, Aziji i Oceaniji, Europi te Sjevernoj i Južnoj Americi preko čvorišta u Dubaiju.

Dubai: Korisnici Emiratesove mreže mogu putovati u Dubai koji je otvoren za posjetitelje koji dolaze iz poslovnih razloga kao i za turiste koji se žele odmoriti i zabaviti, ali uz pažljivo određene mjere koje osiguravaju zdravlje i sigurnost putnika i lokalne zajednice. Više informacija pronađite ovdje.

Zdravlje i sigurnost na prvom su mjestu: Emirates je implementirao sveobuhvatan skup mjera koje na svakom koraku prate putnike kako bi osigurali njihovu sigurnost, ali i sigurnost svojih zaposlenika kako na tlu tako i u zraku što uključuje i podjelu besplatnih higijenskih setova koji sadrže maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva ruku svim putnicima. Više informacija potražite ovdje.

Ograničenja putovanja: Putnike se podsjeća da ograničenja u putovanju ostaju na snazi, a pristup letovima bit će im odobren jedino ako zadovoljavaju uvjete za ulazak u odredišne zemlje.