Ravna kosa strogih linija ili messy valovita – ovog ljeta nosi se sve

Minimalizam i Hollywood mogu biti jednako zanimljivi, ovisno o raspoloženju, prilici i tipu kose

Ljeto je pred vratima, a mnoge žene s dolaskom novog godišnjeg doba razmišljaju o novoj odjeći, cipelama, torbama ili pak o novoj frizuri. Nova boja kose, dužina kose ili potpuno novi styling najčešća je promjena na koju se žene odluče kako bi osvježile svoj izgled.

Stručnjaci za kosu iz Frida Hair Salona donose ovogodišnje ljetne trendove koji obuhvaćaju popularni ljetni đir „messy hair, I don’t care“, ali i stroge ravne linije te boje od toplih do hladnih tonova.
Zadovoljne klijentice Frida Hair Salona Helena Minić Matanić, poznata hrvatska glumica i Danijela Šola Kušec, fotografkinja i mama blogerica prepustile su se u ruke iskusnog tima Frida Hair Salona te prve isprobale nove trendove kojima je zajednička jedino suprotnost.

Helena Minić Matanić, u dogovoru sa stručnjacima za boju, odlučila se za bakrenu nijansu koja savršeno pristaje njenoj svijetloj puti i snažnom temperamentu. Kada je riječ o dužini kose, long bob je pogodan za frizure strogih linija, ali i za valove te opuštenije varijante. Kao mami s troje djece, ujedno i glumici koja je često izložena različitim transformacijama, srednje duga kosa je najfunkcionalniji odabir koji joj omogućava bezbrojne opcije.

Fridini stilisti upravo su na Heleni prikazali kako ista dužina kose može savršeno funkcionirati u strogoj varijanti ravnih linija u potpuno minimalističkom stilu ili pak zasjati u hollywoodskom štihu s puno volumena za potrebe premijera na crvenom tepihu.
Danijela Šola Kušec odlučila se pak za čokoladno smeđu boju koju je osvježila plavim pramenovima i skratila do ramena. Kraća kosa također je podložna ravnim zaglađenim frizurama, ali i neurednim valovima koji su savršeni izbor za ljetne izlaske i druženja.

Kovrče i valovi su ljetni klasik, a ove godine će biti popularni valovi širokog promjera i sitne kovrče koje izgledaju još efektnije u šarenim bojama zahvaljujući šamponima s pigmentom koji se lako ispiru. Petra Perkov i Sara Ćavar, mlade modne blogerice odlučile su se isprobati upravo kovrče kao ljetni hit.

Bez obzira na boju i frizuru, ono što svaku kosu čini lijepom je redovita i adekvatna njega. Posebno u ljetnim mjesecima treba pripaziti na suhe vrhove i njegu obojane kose koja je izložena jakom suncu pa se preporuča obavezno korištenje regeneratora i maski koje se ne ispiru.