Predstavljanje IVECO S-WAY kamiona

Sinoć je na Zagrebačkom velesajmu održan event na kojem su glavne zvijezde večeri bile su tvrtka Benussi i Iveco te kamion IVECO S-WAY čija je kabina sasvim iznova dizajnirana s namjerom objedinjavanja izgleda i funkcionalnosti. Iveco je jedini proizvođač koji nudi pouzdanu održivost u svakom težinskom razredu razvijajući alternativne pogone u proteklih 30 godina s oko 25 tisuća proizvedenih motora pogonjenih prirodnim plinom i preko milijarde prevezenih kilometara od 1996. godine. Vodeći je europski proizvođač gospodarskih vozila pogonjenih prirodnim plinom, te jedini koji to ima u cijeloj svojoj paleti proizvoda,- od lakog modela Daily, preko srednje teškog modela EuroCargo do teških modela Stralis i Trakker.

Preko 300 uzvanika imalo je priliku vidjeti i kako to izgleda uživo, a prvim vlasnicima svečano je ključeve uručio gospodin Silvano Benussi.

Uz ovaj svečani događaj, gosti su uživali i svečanoj večeri, ali i glazbenim nastupima estradnih zvijezda, Lidije Bačić i grupe Mejaši, dok je kroz raskošan program uzvanike vodila Andrea Andrassy.

IVECO S-WAY
Nova kabina IVECO S-WAY je sasvim iznova dizajnirana s namjerom objedinjavanja izgleda i funkcionalnosti.
Odlična aerodinamika, smanjuje koeficijent otpora zraka za čak 12%. Preoblikovanje je usmjereno na postizanje optimalne aerodinamike te donosi uštedu goriva do 4%.
Svaki detalj na kabini je pažljivo proučen radi stvaranja minimalnog otpora zraka. Čak i preklopna prednja stepenica, koja olakšava pristup vjetrobranu, potpuno nestaje kada nije u upotrebi. Prednja maska s kutovima velikog polumjera i bočni usmjerivači zraka, integrirana glavna svjetla, novi oblik branika s integriranim usmjerivačima zraka, zajedno s novim oblikom luka kotača, stvaraju fluidne linije koja optimiziraju strujanje zraka – a daju i snažan vizualni pečat.
Novi dizajn kabine IVECO S-WAY je iskoristio svaku priliku za uštedu zahvaljujući rješenjima kao što je višedijelni branik, koji, u slučaju oštećenja, zahtijeva zamjenu samo udarenog dijela, ne cijelog branika
Dodatne značajne uštede proizlaze iz integriranog stacioniranog klima uređaja, koji donosi dvostruku prednost jer je energetski učinkovitiji od uređaja koji se naknadno ugrađuju, a pri tome ne utječe na aerodinamiku vozila.

Dizajn nove kabine stvara prostrano, pomno osmišljeno radno okruženje s velikom stajaćom visinom, mnogo prostora za kretanje u kabini, kao i prostranim i dobro organiziranim pretincima.
Prostor za spavanje, kombinira funkcionalnost i udobnost zahvaljujući novom simetričnom rasporedu i mudro raspoređenim pretincima, USB priključcima i upravljačkim sklopkama.
Oblikovanje nove kabine je bilo vođeno potrebama vozača, počevši s njihovim idealnim položajem za vožnju. Postolje podesivog sjedala je sniženo radi povećanja debljine sjedišta i vertikalnog hoda sjedala. Višenamjenski obruč upravljača, s 22 prekidača ima sve nužne funkcije a oblikovan je tako da ima zaravnati donji dio što omogućava vozačima različite građe da postignu maksimalni komfor.
Armaturna ploča i središnji stup su preoblikovani radi poboljšanja komfora u radu i učinkovitosti zahvaljujući novom razmještaju i značajno unaprijeđene funkcionalnosti. Kapacitivni dodirni zaslon od 7“ omogućava pristup novom vrhunskom sustavu za zabavu i informiranje.
Vozač može pristupati i sustavima ”Non-stop pomoć na cesti” i ”Daljinska pomoć na cesti”, kao i sustavu za ocjenu načina vožnje.
Novi prekidač motora Start/Stop kao i utor za elektronički ključ s integriranim daljinskim upravljanjem su praktično postavljeni na armaturnoj ploči u blizini upravljačkih.
Preoblikovani krov, niži tunel i preuređena gornja polica stvaraju udobnu stajaću visinu od 2,15 metara u središtu kabine, dok je gornji uzdužni korisni prostor 35 cm širi nego u prethodnom modelu, zahvaljujući čemu je olakšan pristup gornjem ležaju i pretincima.
Nova potpuno LED prigušiva stropna svjetla je moguće podesiti da stvaraju pozadinsku rasvjetu za noćnu vožnju ili ambijentalnu rasvjetu, prema potrebi.

Nova kabina IVECO S-WAY je oblikovana za maksimalnu udobnost vozača u trenucima odmora ili spavanja noću. Simetrični raspored prostora za odmor s donjim ležajem u obliku T, džepovima za odlaganje, USB utičnicama na oba kraja ležaja, znači da vozač može birati u kojem smjeru će leći. Krevetni modul postavljen je u središtu stražnje stijene pa tako ima nadohvat ruke sve upravljačke funkcije.

IVECO S-WAY predstavlja novi svijet povezivanja kroz koji su vozač, vlasnik flote, trgovac i IVECO stalno povezani, dijeleći i sudjelujući u izgradnji profitabilnosti poslovanja. Izrađen je tako da pruža podršku logističarima i voditeljima flote optimizirajući radne sate vozila, potrošnju goriva i ukupne troškove vlasništva, te pomažući vozaču da lako i učinkovito upravlja vozilom, što pridonosi daljnjem poboljšanju njihovog boravka u vozilu i iskustva vožnje uz My IVECO Way Solutions
S novim Connectivity box-om vozilo je u izravnoj komunikaciji s IVECO-vim Control Roomom, šaljući podatke u stvarnom vremenu.
Podaci u stvarnom vremenu koje šalje vozilo omogućava, pored ostaloga, voditeljima flota učinkovito planiranje održavanja i popravaka radi smanjenja neplaniranih zaustavljanja i postizanje maksimalne trajnosti nadziranih sklopova na temelju stvarnog korištenja vozila.

Spajanje IVECO S-WAY-a je razvijeno i radi vozača, kako bi im se pomoglo da rade bez napora i sigurno voze. Nova aplikacija IVECO EASY je osmišljena radi olakšavanja vozaču boravka u vozilu, jer im omogućava upravljanje svim funkcionalnostima vezanima za kabinu i vozilo putem mobilnog uređaja.
Vozači mogu unijeti svoj digitalni život u kabinu uz Apple Car Play, koji im omogućava da zrcale svoj mobilni uređaj na novom sustavu za informiranje i zabavu i, uz punu sigurnost, koriste sve njegove funkcije u vožnji.
Ovo spajanje omogućava i nadzor načina na koji vozač koristi napredne sustave pomoći u vožnji, izrađujući izvještaje s prijedlozima za poboljšanje načina vožnje i povećanje sigurnosti na cesti.