Revija Ivice Skoke na pitoresknim mediteranskim zidinama

Na jednom od najstarijih kastela na Jadranu, na otoku Krku, modni dizajner Ivica Skoko održao je reviju za pamćenje. U starim zidinama u pitoresknom Dobrinju s kojeg seže spektakularan pogled na otok, Skoko je predstavio kolekciju savršenu za duge ljetne dane i skrivene ljetne oaze. Pomalo neočekivano, ova mediteranska oaza zahvaljujući svojoj ljupkosti i šarmu idealna je kulisa za retro kolekciju haljina koje prizivaju ’50-te godine prošlog stoljeća. Vladar crvenog tepiha ne odustaje od glamuroznog potpisa, koji je ovog puta prisutan u opuštenoj ljetnoj varijanti. Mediteranske zidine i prekrasan stoljetni park privukli su na ovaj otok i brojne poznate: Milu Elegović, Danijelu Gračan, Maju Vračarić, Ivanu Delač, Zorana Aragovića, Snježanu Mehun, Ivanu Paris koja je i nosila reviju te mnoge druge.

Dizajner Ivica Skoko posebno je vezan za otok Krk, koji ga je prije niz godina osvojio energijom, šarmom i karakterom. Zato se rado odazvao na poziv Turističke zajednice i Kulturnog društva Dobrinj, koji su poželjeli svojim gostima ponuditi pravu modnu poslasticu te povezati jedno od najdugovječnijih imena na modnoj sceni s bogatom tradicijom i kulturom otoka, koji se može pohvaliti prekrasnom arhitekturom i krajobrazom. Ova ljetna kolekcija predstavljena je na stoljetnom trgu koji predstavlja žilu kucavicu otoka i koji je pravi živopisni mediteranski biser. Haljine midi dužine s puno cvjetnih ukrasa, izrađene od brokata i čipke, inspirirane su glamuroznim zvijezdama koje su svoja ljetovanja provodila u luksuznim ljetovalištima na Jadranskoj obali. Spoj tradicije, koji je prisutan u detaljima i ručnom radu, po čemu je Skoko poznat, i stylinga koji je utjelovio urbanu mladu ženu, kreirali su kolekciju koja će osvojiti žene koje vole romantično i elegantno, ali moderno i neopterećeno formom. Ženska silueta s naglašenim strukom je u fokusu, a šminka i frizura na reviji su pratili styling urbane rockabilly buntovnice. Ivan Pervan, koji je bio zadužen za frizure modela, naglasak je stavio na šarmantni ponytail, dok je Ivana Bilandžija Billy, koja potpisuje makeup, otkrila zavodničku stranu mlade buntovnice s naglašenim očima i usnama.

Modeli su poput holivudskih diva prošetali pitoresknim trgom pod zvjezdanim nebom na otoku koji krasi prekrasan stoljetni park i bogata povijest. Bila je to večer za pamćenje i idealan spoj mode, povijesti i iskonske neobuzdane ljepote starog Mediterana.