Gazirana voda iz kuhinjske pipe

Kokteli s gaziranom prirodnom mineralnom vodom jedan su od nezaobilaznih trendova i postaju sve popularnije osvježavajuće ljetno piće. Primjerice, mineralna voda, uz dodatak pjenušavog vina i sirupa od bazge, osnovni je sastojak popularnog Hugo koktela, ali i niza drugih alkoholnih i bezalkoholnih koktela, kao što su razne verzije Mohita, Americano i Spritz koktela. Ideje za kombiniranje koktel sastojaka i mineralne vode su nebrojene.

No, osim koktela, bilo da je riječ o čaši negazirane vode nakon intenzivnog vježbanja kod kuće, gaziranoj vodi uz večeru s prijateljima ili čašici blago gazirane vode za djecu; ukusno rashlađena i filtrirana voda sada se može izravno natočiti iz miješalice u čašu te po vlastitom ukusu odabrati hoće li ona biti negazirana, blago gazirana ili gazirana.

Filtrirana, ohlađena i gazirana voda direktno iz kuhinjske pipe!
Grohe Blue Professional je kuhinjska miješalica, koja radi kao standardna miješalica, ali nudi i dodatnu pogodnost isporuke filtrirane, ohlađene i gazirane vode. Voda tretirana filtrom GROHE daje profinjeniji i intenzivniji okus, a budući da se kamenac uklanja iz vode, ona je idealna za kućanske uređaje kao što su čajnik, kuhalo za jaja, uređaji za kavu i glačala.

Sustav za vodu Grohe Blue Professional jednostavno se montira i nudi čisto osvježenje uz samo jedan pritisak tipke. Sustav obuhvaća kuhinjsku miješalicu i hladnjak s integriranim filtrom i spremnikom za CO2. Miješalica se zahvaljujući svojem elegantnom i bezvremenskom dizajnu neprimjetno uklapa u bilo koji stil kuhinje. Hladnjak osigurava rashlađivanje pića na savršenoj temperaturi te se čak može smjestiti u kuhinjski ormarić širok najmanje 30 cm. Filtar i novi spremnici za CO2 sustava za vodu jednostavno se naručuju iz internetske trgovine Grohe i moguće ih je zamijeniti u tren oka. Postoji i opcionalni filtar Magnesium+ koji vodu obogaćuje dodatnim magnezijem i poboljšava njezin okus.

Vrijeme je da se pozdravimo s plastičnim ili staklenim bocama!
Uz Grohe Blue Home voda se dobiva na iznimno održiv i ekonomičan način. Za industrijsku proizvodnju samo jedne litre mineralne vode troši se cijelih sedam litara vode, plastika i energija, a to uključuje i znatne emisije CO2. Kako bi se proizvela jedna litra vode iz sustava Grohe Blue Home, potrebna je samo jedna litra vode. Studija Sveučilišta u Göttingenu u Njemačkoj potvrđuje: sustav za vodu Grohe Blue Home smanjuje emisije CO2 za više od 60 posto, pa kao takav Grohe Blue predstavlja ulaganje koje se isplati na više načina.

Prijedlozi koktela s Grohe BLUE sustavom:
KOKTEL S VOTKOM I ĐUMBIROM
Sastojci:
Led
1 mali krastavac
Pola limuna
2 žlice šećera
Pola žlice naribanog đumbira
GROHE BLUE mineralna voda
Votka

Dvije šake samljevenog leda stavite u posudu u kojoj ćete posluživati koktel. Krastavac izrežite na ploške. Dodajte šećer i sok od pola limuna. Dobro promiješajte. Dodajte naribani đumbir, 2 dcl mineralne vode i 1 dcl votke.

BOLD BLUE
Sastojci:
GROHE BLUE mineralna voda
Liker Blue Curacao
Sok od limuna
Bitter Lemon

Pomiješajte Blue Curacao (80 ml), 100 ml mineralne vode i 100 ml soka od limuna, izmiksajte par sekundi u blenderu, dok ne postane kremasto. Ulijte u čaše, dodajte led, te ukrasite kockicom ananasa ili s par trešanja.

KUBANSKI MOHITO
Sastojci:
Žlica bijelog šećera
Sok od pola limete
2 stabljike metvice
GROHE BLUE mineralna voda
Rum

Stavite u visoku čašu žlicu šećera, limetin sok, stabljike metvice i 5 ml mineralne vode. Drvenim batom lagano pritišćite metvicu da pusti aromu. Kad se piće zapjeni, lagano izmiješajte slamkom i polako ulijte 5 ml ruma. Dodajte pet-šest kockica leda I ukrasite s grančicom metvice.

KOKTEL S JABUKOM I KOMORAČEM
Sastojci:
1 jabuka
1 žličica sjemenki koromača
2 stabljike mente
GROHE BLUE mineralna voda

Isperite i prepoloviti jednu jabuku. Uklonite jezgru, a zatim narežito na tanko kriške obje polovice. Isperite dvije stabljike mente. Sve sastojke stavite u vrč, dodajte sjemenke komorača i napunite s 0.75 litara GROHE Blue mineralne vode. Ostavite hladiti pola sata, a zatim uživajte.